Mýty a fámy o permanentním make upu, nad nimiž odborník jen zakroutí hlavou aneb Nevěřte nesmyslům!

Některé mýty a fámy o permanentním make-upu jsou poměrně rozšířené. A možná, že se k vám už pár takových výmyslů i doneslo. Není to tak? Faktem nicméně je, že i navzdory podobným nepravdám, je permanentní make-up velice oblíbenou kosmetickou procedurou. Procedurou, která lidem nabízí vylepšení vzhledu a zároveň úsporu času. Metoda má zkrátka řadu nezpochybnitelných výhod, a proto se podíváme, jak to se zmíněnými mýty vlastně je. Některé z nich totiž mohou vést ke zbytečným nedorozuměním a třeba i k obavám. 

 

Mýty a fámy o permanentním make-upu 

Permanentní make-up si získává stále větší popularitu. Je skvělým řešením pro každého, kdo chce vypadat co nejlépe a zároveň hodlá šetřit drahocenný čas. Jeho rostoucí obliba spočívá v přesvědčivých výsledcích, které mohou nabídnout dlouhodobý efekt bez každodenního úsilí. A protože o permanentním make-upu kolují různé mýty, je důležité je vyvracet. Zkrátka je potřeba rozlišovat fakta od fikce, a pochopit, že pokud je takový make-up realizován odborníky, není se rozhodně čeho obávat. Moderní techniky a materiály jsou zárukou bezpečnosti i skvělých výsledků. Výsledků, které vypadají na první pohled přirozeně. 

 

Mýtus č. 1: Permanentní make-up je nebezpečný

Asi se shodneme, že make-up je často docela důležitý. Souhlasíte, ale nemáte čas na neustálé zkrášlování? Chcete zkusit permanentní make-up, jenže se bojíte, že by mohl být nebezpečný? Zachovejte klid!

Jedním z nejrozšířenějších mýtů je skutečně tvrzení, že permanentní make-up je nebezpečný a může člověku způsobit vážné zdravotní problémy. Ve skutečnosti, když je procedura prováděna kvalifikovaným a certifikovaným odborníkem a za použití sterilních nástrojů a kvalitních barev, je riziko komplikací zcela zanedbatelné. V podstatě se rovná nule. Důležité ale je, aby si člověk pečlivě vybral salon krásy a schopného specialistu. Jedině tak může mít jistotu, že vše proběhne bez sebemenších problémů.

  • Vyberte si zkušeného spectu
  • Ujistěte se, že používané nástroje jsou sterilní
  • Zkontrolujte kvalitu používaných pigmentů

 

Není bohužel pravda, že je efekt trvalý a zcela neměnný

Dalším častým nedorozuměním je přesvědčení, že výsledky permanentního make-upu zůstanou nezměněné po celou dobu. Faktem totiž je, že barva se postupem času může zvolna vytrácet a měnit, což je způsobeno přirozenou obnovou lidské kůže, expozicí slunečnímu záření a dalšími individuálními faktory, jako je typ kůže anebo životní styl. Pravidelné obnovování permanentního make-up je proto žádoucí. A většina odborníků vám ho také doporučí.

  • Sluneční záření může urychlit vyblednutí
  • Typ kůže a metabolismus ovlivňují trvanlivost
  • Pravidelná obnova zaručuje stálý vzhled

 

Že je to extrémně bolestivé? Další nesmysl!

Mnoho lidí se obává, že procedura permanentního make-upu je velmi bolestivá. Dokonce snad extrémně. Není to tak! I když se nejedná o nic vyloženě příjemného, většina lidí se shoduje v tom, že bolest byla zcela minimální nebo ji dokonce nepociťovali vůbec. Lokální anestezie, kterou lze před zákrokem aplikovat, a obvykle se to tak i dělá, je zkrátka zárukou pohodlí. Pocity každého člověka se ale samozřejmě mohou lišit, a to v závislosti na individuálním prahu bolesti. Bolest je zkrátka komplikovaný fenomén.

 

Procedura je vhodná pro každého. Zase omyl!

Ačkoliv může být permanentní make-up skvělou volbou pro celou řadu z nás, není pravda, že je vhodný úplně pro každého. Existují určité zdravotní stavy, jako třeba autoimunitní onemocnění, diabetes, nebo nějaké vážnější kožní problémy, které mohou zvýšit riziko komplikací. Důležité je proto vždy konzultovat vhodnost zákroku s odborníkem. A v případě potřeby samozřejmě také s lékařem. Někdy je důležité zvážit také individuální reakce kůže na používané pigmenty. Ano, ve hře jsou i možné alergie. 

Odborníci také upozorňují, že lidé s určitými typy kůže nebo také ti, kteří jsou náchylní k tvorbě jizev, by měli být zvlášť opatrní. Proto je nezbytné, aby každý, kdo o permanentním make-upu seriózně uvažuje, podstoupil přinejmenším nějakou tu konzultaci a případně i vyšetření. 

 

Další mýtus: Je to stejné jako tetování

I když jsou si permanentní make-up a tetování podobné v tom, že obě techniky zahrnují aplikaci pigmentu pod kůži, a třeba i v tom, že jsou někdy považované za umění či životní styl, existují mezi nimi zásadní rozdíly. Pigmenty používané pro permanentní make-up jsou speciálně vytvořeny pro obličej a mají tendenci být méně trvalé než tetovací inkousty. Navíc se značně liší také techniky aplikace a rovněž pak hloubka, do které je pigment vpravován. Make-up tedy rozhodně není totéž jako klasické tetování! 

 

Odstranění je zhola nemožné. Opravdu?

Ani tvrzení, že je odstranění permanentního make-upu nemožné, se nezakládá na pravdě. Jestliže se rozhodnete, že chcete nějak změnit nebo odstranit permanentní make-up, existuje několik metod, jak toho dosáhnout. Laserové odstranění, chemické peelingy a další techniky mohou být velmi účinné. A používají se zcela běžně. Je ale fakt, že je často potřeba absolvovat několik takových “odstraňovacích” procedur po sobě, než se make-upu docela zbavíte.

 

Takové líčení je pouze pro ženy. Ale není!

Permanentní make-up je často spojován primárně se ženami, ale ve skutečnosti je to záležitost, která může prospět lidem jakéhokoliv pohlaví. Někteří muži se dnes už také uchylují k permanentnímu make-upu, ať už pro zvýraznění očních linek, vyplnění mezer v obočí, nebo dokonce simulaci hustšího vousu. Obliba této zkrášlovací procedury zkrátka roste také mezi pány.

Už v tom máte jasno? Nebo jste narazili na nějaké další nepodložené informace, které si ještě hodláte “proklepnout”?

Jak zvětšit prsa - proč je chirurgické řešení vždy lepší než jakákoliv alternativní metoda?

Jak zvětšit prsa efektivně a bezpečně? To je bezesporu otázka, kterou si kladou mnohé ženy po celém světě. Ženy, které touží po náležité změně svého vzhledu. Naštěstí je dnes k dispozici metoda, která nabízí spolehlivé a zároveň bezpečné řešení. Je jí plastická operace. Použití kvalitních implantátů je ve srovnání s jinými alternativami jednoznačně nejlepší.

Chcete vědět, čím je to dáno? Proč může být chirurgické řešení nejlepší volbou také pro vás?

  Read more

Reality ve Vrchlabí a okolí - výhody investice do pronájmu rekreačních objektů v Krkonoších

Je řada důvodů, proč by mohly investory lákat reality ve Vrchlabí a okolí. Krkonoše jsou oblíbenou turistickou destinací, která láká návštěvníky z celého světa svými nádhernými přírodními scenériemi a bohatým kulturním dědictvím. V důsledku toho se tento region stal atraktivní lokalitou pro investice do nemovitostí, přičemž v posledních letech se stále více prosazují pronájmy rekreačních domů.

Read more

Léto budiž pochváleno. Konečně se dá levně parkovat i v Praze

Koupit si drahé parkování není zas až takový problém, ale zařídit si co možná nejlevnější parkování v Praze, to už chce trochu snahy a fištrónu. Ovšem v létě mi situaci Pražáci dost usnadňují, protože část vyrazí do Chorvatska (byť současná covidová opatření to trochu komplikují) a část na dovolenou někam jinam. To v praxi znamená, že ulice, a tedy i parkovací místa jsou vylidněná a cizinci se tady zatím taky úplně nehrnou.

Read more